Létezik vegán tetoválás?

vegán tetoválás

A válasz röviden: igen! Mivel a veganizmus egyre több ember életmódjává vált, logikus, hogy az életük más részein is változtatva hűek maradnak a vegánság „szabályaihoz”.

Mi a különbség egy hagyományos és egy vegán tetoválás között?

Ahogy a neve is sugallja, a vegán tetoválások semmilyen állati eredetű terméket nem tartalmaznak a tetoválás során. Bizonyos tetováló festékek tartalmaznak glicerint, melyet többnyire stabilizátorként használnak, illetve egyes fekete tintákban fellelhető csont szén pigementáció formájában. Szalonunkban lehetőség van vegán festékek használatára, de a legtöbb manapság gyártott festék vegán. Ezen kívül a tetoválás során használt utóápolási termékek és felszerelések szintén tartalmazhatnak állati eredetű összetevőt, mint pl a borotvacsíkon található glicerin, vagy a juhokból származó lanolinból készült sablonpapírok, illetve érdemes leellenőrizni az utóápolás során használt krémek összetevőit.

Biztonságosabb a vegán tinta?

Vannak, akik azt állítják jobb és gyorsabb gyógyulást biztosít, de ezt semmi nem támasztja alá. Fontos viszont szem előtt tartani, hogy a vegán festékek biztonságosak, nem károsítják jobban a bőrt, nincs bennük rákkeltő vegyszer. De nem állíthatjuk, hogy biztonságosabbak lennének a hagyományos tintákkal szemben.

Egészségesebb a vegán tetoválótinta?

Nem egészségesebb, de cruelty-free (kegyetlenség, állatkínzástól mentes).

Megosztom mással is: