Fehér tetoválás

Tetoválásokkal fantasztikus módon tudjuk kifejezni egyéniségünket és jó ideje alappillérei a divatnak, manapság pedig egyre nagyobb teret hódít a fehér tetoválás.
Ez a fajta tetoválási mód csak fehér tintát használ, így egy visszafogottabb, finomabb dizájnt kapunk, amire, ha hirtelen ránézünk (miután legyógyult) szinte észrevehetetlen.

Természetesen a fehér tintás tetoválás készítése nem olyan egyszerű, mint egy fekete/színes tetoválásé. Sok múlik a tetoválóművész tapasztalatán, a bőrszínen, elhelyezkedésén és az utókezelésen.

Ha fehér tetoválást szeretnél, ránk számíthatsz hiszen több éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk!  

Mielőtt belevágsz, amit tudni kell a Fehér tetkóról

 Ha azon gondolkodsz, hogy bevállalj fehér tetoválást, akkor az alábbi tényekre szeretnénk felhívni a figyelmedet:

  1. A fehér tinta sűrűbb, mint a többi, így nehezebb vele szép, tiszta vonalakat készíteni

A fehér tintát soha nem önálló színnek szánták, inkább kiemelő elemként használják. A tinta sűrűsége miatt jobban meg tudja emelni a bőr felületét, ami nem kívánt megjelenéshez vezethet.

  1. A fehér tinta gyorsabban halványul

A tetoválás örök ez tény, de az idő minden műalkotást megvisel, beleértve a bőrt is. Végül bármely tetoválás elhalványul, egyes színek gyorsabban (főleg a fehér), ezért mennek vissza az emberek színfelfrissítésre egy idő után. A halványodás gyorsaságát befolyásolja az is mennyi időt töltünk szoláriumban vagy napozással. A fehér tetoválás ugyanúgy, mint a bőr bebarnulhat, köszönhető ez az egyén bőrpigmentjeinek.

  1. Kiszámíthatatlanok

Interneten megannyi szép alkotást lehet találni, ha rákeresünk, de ezek általában a friss tetoválást ábrázolják, mikor még a fehér nagyon fehér és élesek a vonalak. Azt azonban nem lehet tudni, hogy fog gyógyulni, illetve milyen lesz gyógyult állapotban.

Amint a tetoválás legyógyult, körülbelül 2mm vastagságú bőr kerül a tinta fölé, ennek következtében a természetes bőrszín torzítja a fehér festék színét. Ennek eredményeként elszíneződhet a tetoválás, ami sárgás, beige színhez vezethet. A tetoválás gyógyulása emberenként változó, de a fehér tetoválás még kiszámíthatatlanabb.

  1. Könnyen eltorzul

Ha túl közel tetováltatunk egy fehér tetoválást már meglévő színes mintához könnyen keveredhet a régebbi tetoválásunk színeivel vagy akár a stencil tintával is, ami nem kívánt végeredményhez vezethet.