Hegek eltüntetése tetoválással/Tetoválás műtét után?!

hegek eltüntetése tetoválással

Vannak, akik büszkén viselik hegeiket, mások, ezek elrejtése mellett döntenek. Bármelyik választás teljesen rendben van, és teljesen rajtad múlik.

Az emberek elsősorban azért választják a hegek elfedését, mert nem elégedettek a megjelenésükkel. A legtöbb embernek van valamilyen sebhelye, de néhány ember kevésbé érzi kényelmesen magát, viselve ezeket.

Egyesek, miután túléltek egy balesetet vagy túlestek egy műtéten, azáltal, hogy elfedték hegeiket visszanyerték önbizalmukat.

Például számos nő, akinek masztektómiája (emlő részleges vagy teljes eltávolítása) volt, azt mondja, hogy magabiztosabbnak érzi magát, miután gyönyörű, személyre szabott tetoválással takartatta el hegeit műtét után.

Jobban fáj?

Joggal felmerülő kérdés és igyekszünk rá választ adni, de itt is leszögeznénk, hogy mindenkinek más a fájdalomtűrő képessége.

A hegszövetet általában fájdalmasabb tetováltatni, mint a normál bőrt. Bizonyos esetekben pedig rendkívül fájdalmas lehet (nagyságtól, mélységtől függően).

Fontos, hogy a hegek eltüntetése tetoválással csak akkor lehetséges, ha már teljesen gyógyult állapotban van. Tetoválást műtét után 3-5 év elteltével érdemes bevállalni. A teljesen legyógyult heg fehéres színű és nem piros/rózsaszínes. Hiszen, ha túl korán esünk neki, irritálódhat és nem lesz szép az eredmény. Minél régebbi a seb, annál jobban veszi be a bőr a festék pigmentjeit.

Legyengült immunrendszerrel (műtét után, betegség esetén) nem ajánlatos tetováltatni, mivel nagyobb a fertőzésveszély. Tehát itt is érvényesül az a mondás, hogy „a türelem rózsát terem“!

Kutatások viszont kimutatták, hogy maga a tetoválás folyamata arra készteti immunrendszerünket, hogy fehérvérsejteket küldjön a betolakodó bacilusok ellen, ezzel megvédve szervezetünket a fertőzéstől.

Ennek ellenére elengedhetetlen, hogy olyan tetoválót válasszunk, akinek van tapasztalata hegek tetoválásában, de minimum több éve tetovál, és kimondottan ügyel a higiéniára. Mivel a heges bőr felülete nem olyan egyenletes, így nagyobb kihívást jelent. Tapasztalatlan tetoválóknál előfordul, hogy túl mélyre szúrnak a tűvel, ami által szétfolyik a festék a bőr alatt és nem leszünk elégedettek a végeredménnyel.

A tetováló kreativitása sem elhanyagolható tényező ebben az esetben, hiszen sokan választják azt az opciót, hogy részben takartatják el, vagy csak beleépítik magába a tetoválásba a sebhelyet.

Olyan művészt válasszunk, akivel meg van az összhang és nem félünk megosztani vele akár saját ötleteinket, amik megvalósításában vagy kiegészítésében segítségünkre lehet. Mindenképpen nézzük át az általunk választott tetováló munkásságát!

Megosztom mással is: